zapri
...

Lastnosti hladilno-zamrzovalnih aparatov

Tehnologija IonAir

Naravna mikroklima v hladilniku
V zaprtih prostorih, kot je hladilnik, je hrana izpostavljena naravnemu procesu staranja. Živila najdlje ohranijo zdrave lastnosti, kadar je temperatura v hladilniku stalna oz. malo nad ničlo. Napredna tehnologija IonAir v novih hladilnikih Gorenje ustvarja idealno mikroklimo z naravnim procesom, znanim kot ionizacija. Rezultat ionizacije je naravni čistilec neprijetnih vonjav, najboljši varuh živil in njihove svežine. Proces ionizacije odstrani vonjave najbolj aromatičnih živil kot je npr. čebula. Z inovativno tehnologijo IonAir se v hladilniku ustvari idealna klima – za zelenjavo z vrta, sir s plesnijo, jajca, torte in paradižnikovo solato.

MultiFlow 360°

Intenziven ventilacijski sistem
Intenziven sistem MultiFlow 360° aktivno uravnava prezračevanje, vlago in temperaturo, kakor najbolj ustreza sveži hrani v hladilniku. Štirinajst odprtin za prezračevanje zagotavlja stalno temperaturo na vsaki polici v hladilniku brez nevarnosti, da bi hrana zamrznila. Stalna temperatura in vlaga na vseh policah v hladilniku zagotavlja, da se živila ne izsušujejo in tako ohranjajo kakovost. Sistem MultiFlow 360° je učinkovito prečiščuje čisti zrak in varčuje z energijo.

AdaptTech tehnologija

Edinstvena tehnologija senzorjev
Edinstvena inteligentna tehnologija AdaptCool z različnimi senzorji zaznava življenjski slog uporabnika in njegove navade glede uporabe hladilnika ter na podlagi predvidene uporabe zagotovi optimalno uravnavanje temperature v hladilniku. Primer: V času "učenja" oziroma snemanja navad elektronika zazna, da uporabnik uporablja hladilnik vsak dan med 17. in 19. uro. Ker aparat odslej v tem času pričakuje večjo pogostost odpiranja vrat, bo pred začetkom tega časovnega obdobja samodejno znižal temperaturo za 1 °C, da bi ohranil idealno ozračje za vzdrževanje kakovosti hrane.

A+++

Najvišja energijska učinkovitost
Vsi Gorenjevi modeli hladilnikov so izjemno učinkoviti in sodijo v energijske razrede od A do A+++. Vse funkcije v teh aparatih imajo skupen cilj – vzdrževanje idealne mikroklime in zmanjšanje porabe energije. Inverterski kompresor in vakuumske stene, ki zagotavljajo odlično izolacijo, so najpomembnejše lastnosti za zagotavljanje visoke učinkovitosti izdelkov. Energijski razred A+++ prihrani do 60 odstotkov več energije kot običajni energijski razred A.

Predal CrispZone s HumidityControl

Idealen za sadje in zelenjavo
V spodnjem delu hladilnika se nahaja velik predal CrispZone, ki je namenjen shranjevanju svežega sadja in zelenjave. Dodatno prednost predala zagotavlja sistem uravnavanja vlažnosti HumidityControl, ki omogoča preprosto uravnavanje stopnje vlažnosti. Ker je v predalu idealno vlažno ozračje, se živila ne izsušijo, ostanejo dlje časa sveža in polna vitaminov. CrispZone je z zmogljivostjo kar 36 L eden največjih predalov na trgu.

Tehnologija FrostLess

Manj ledu, večji prihranek energije
Ta tehnologija bistveno zmanjšuje nastajanje ledu, zato je odtaljevanje zamrzovalnika redkejše in preprostejše. Sistem, skrit v steni zamrzovalnika, zagotavlja kar najmanjše nastajanje ledu in zmrzali v zamrzovalniku. Tehnologija FrostLess ne zagotavlja samo redkejšega odtaljevanja zamrzovalnika, ampak tudi večji prihranek energije.

Hlajenje DynamiCooling

Enakomerna temperatura v hladilniku
Napreden ventilatorski sistem z dinamičnim hlajenjem poskrbi za enakomerno temperaturo v celotnem hladilniku. Zaradi tovrstnega načina delovanja spada DynamiCooling v vrsto »zelenih« lastnosti in tako prispeva k prihranku energije. Vgrajen je v osnovne modele, medtem ko imajo naprednejši modeli vgrajen še učinkovitejši sistem pospešenega kroženja zraka MultiFlow 360° in IonAir tehnologijo.

Inverterski kompresor InverterCompressor

Stabilni, tihi in zdržljivi
Eden od razlogov za tako visoko energijsko učinkovitost hladilnikov ION generation se skriva v notranjosti aparata. Inverterski kompresor InverterCompressor svoje delovanje prilagaja natančno izmerjeni temperaturi v hladilniku Z naraščanjem temperature v notranjosti hladilnika ob odpiranju vrat, se hlajenje samodejno okrepi. S tem se izognemo prevelikemu nihanju temperature in s tem hitrejšemu kvarjenju živil. Inverterski kompresor maksimalno delovanje doseže precej hitreje kot običajni kompresor, zato je učinkovitost zelo visoka. Deluje tiho, stabilno in dolgotrajno.

Elektronsko upravljanje

Eleganten črn zaslon z belimi LED diodami poudarja sodoben videz aparata in omogoča izjemno enostavno upravljanje hladilnega in zamrzovalnega dela.

Program EcoMode

Energijski prihranki
Način EcoMode omogoča pomembne energijske prihranke, ko ste na počitnicah oziroma dlje časa odsotni. Ker se vrata hladilnika odpirajo redkeje ali celo ostanejo ves čas zaprta, lahko za čas odsotnosti svoj aparat nastavite na energetsko varčen način in s tem dodatno varčujete

Posoda MultiBox 3 v 1

Praktična in večnamenska
Ta enkratna večnamenska posoda je nameščena v vratih hladilnika. Ker negativno nabiti ioni s kroženjem znotraj hladilnika uničujejo bakterije, predstavlja MultiBox posoda idealen prostor za shranjevanje sirov s plemenito plesnijo in drugih živil z močnim vonjem. Poleg tega lahko silikonski pokrov uporabite tudi kot podstavek za jajca ali posodico za led.

Tehnologija NoFrost Plus

Nič več odtaljevanja. Nič več izsušene hrane.
Sodobna NoFrost Plus tehnologija v zamrzovalnem delu preprečuje nastajanje leda in nabiranje sreža na živilih ter v hladilnem delu preprečuje, da bi se hrana izsušila, saj ohranja njeno vlažnost in svežino. Tako omogoča varčno delovanje, večjo preglednost in popolno izrabo prostora, hkrati pa ni več zamudnega odtaljevanja in čiščenja.

Nastavljive poličke SimpleSlide

Za visoke in nizke steklenice
Poličke v vratih kombiniranih hladilnikov ION generation prenesejo težo do 5 kg. S pomočjo funkcije SimpleSlide jih lahko preprosto premikate navzgor ali navzdol, kot vam ustreza. To je zlasti prikladno za visoke steklenice, ki se rade zataknejo med poličkama. Zlaganje steklenic in tetrapakov vseh oblik in velikosti je preprosto in hitro. Zato so tudi vrata hladilnika odprta manj časa kar dodatno pripomore k prihranku energije.

Funkcija odpiranja vrat SlotIn

Ni omejitev pri odpiranju vrat
Vse več sodobnih potrošnikov je mnenja, da je funkcija SlotIn nepogrešljiva. Rešitev je idealna, če morate hladilnik postaviti neposredno ob steni, pultu ali drugem aparatu. Zahvaljujoč sistemu SlotIn se vrata enostavno odprejo pod pravim kotom, kar zagotavlja odlično dostopnost in preglednost nad živili.

Predal XXL SpaceBox

Dovolj prostora tudi za največje kose živil
V najprostornejšem predalu za shranjevanje zamrznjene hrane lahko shranite poleg večjih količin tudi največje kose živil. Idealen je za zamrzovanje purana, večjih kosov mesa, večje količine pic ali doma spečene torte. Predal lahko tudi odstranite in tako pridobite še več zamrzovalnega prostora.

Predal XtremeFreeze

Zamrznite hrano hitro, pri zelo nizki temperaturi
Pogosto velja napačno prepričanje, da je zamrznjena hrana pusta in neokusna. Dejansko pa hrana, ki je pravilno zamrznjena, ohrani svojo hranilno vrednost in ostane tudi zelo okusna. Skrivnost je v hitrem zamrzovanju. Najboljši modeli imajo poseben predal XtremeFreeze, v katerem hrana zamrzne 2 krat hitreje kot v običajnih zamrzovalnih predalih, in sicer pri temperaturi –30 °C. Vsi osnovni modeli imajo napredni sistem FastFreeze.

Predal ZeroZone

Idealen za shranjevanje mesa in rib
Sveže meso, ribe in morski sadeži so živila, s katerimi ravnamo še posebej skrbno, zlasti v toplejših mesecih. Predal ZeroZone ohranja temperaturo okrog 0 °C, s tem pa podaljšuje svežino občutljivih živil ter ohranja njihovo naravno sočnost in hranilne vrednosti. Predal je idealen tudi za shranjevanje mesa ali rib med večurnim mariniranjem.

Nosilec za steklenice

V hladilnikih Gorenje steklenice ne odvzemajo prostora drugim živilom na notranji strani vrat hladilnika ali na steklenih policah, saj je zanje predviden prav poseben nosilec. Z njim je izraba prostora za shranjevanje optimalna.

Zaslon na dotik

Premium touch modeli so opremljeni z interaktivnim zaslonom na dotik (Touch control screen), s katerim upravljate delovanje aparata v svojem jeziku.

Pospešeno ohlajevanje pijač

Ob nastavitvi bolj intenzivnega hlajenja in s pomočjo Multiflow sistema, ki piha skozi reže na zadnji steni hladilnika bolj hladen zrak, lahko znatno pospešimo hlajenje steklenic, nameščenih na posebni polici – nosilcu steklenic, s katerim je izraba prostora za shranjevanje optimalna.

SnackBin

Idealen prostor za shranjevanje različnih živil
Posodica nudi idealen prostor za shranjevanje različnih živil, kot so siri, salame, namazi, paštete, sendviči, ali maslo. Živila so zaščitena pred neželenim izsuševanjem. Nameščena je na spodnji strani steklene police, zato jo lahko enostavno snamete in uporabite kot servirno posodo. Z drsnim premikanjem od leve proti desni dosežete še večjo prilagodljivost notranjega prostora vašim potrebam.

Osvetlitev LedLight

Pregleden in učinkovit
LED osvetlitev v hladilnikih ION generation prinaša dve izjemni prednosti – dovršen izgled in učinkovitost. Poleg tega, da zagotavlja odlično osvetlitev, je tudi izredno učinkovita. Njena življenjska doba je trikrat daljša od običajnih žarnic, prihrani pa desetkrat več energije.
obiščite
nas
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
VK
Instagram
LinkedIn
Pinterest
delite
z drugimi
Facebook
Twitter
Linkedin
bodite
obveščeni
RSS
Prijava na novice
Sign up